اگر نگاهی به آمار و ارقام تصادفات بیندازید، به صورت سالانه شاهد تعداد روز افزون تلفات تصادفات جاده‌ای و خسارات شهری هستیم. یکی از عواملی که در پیشگیری از تصادفات بسیار موثر است، استفاده از تجهیزات ترافیکی استاندارد است. موانع پلاستیکی ترافیکی، یکی از انواع تجهیزاتی است که در جلوگیری از تصادفات و ایجاد هرج و مرج در عبور و مرور نقش مهمی ایفا می‌کند. در این مطلب قصد داریم شما را با این نوع از تجهیزات ترافیکی و کاربرد آن آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

منظور از موانع پلاستیکی ترافیکی چیست؟

اگر تا به حال در مسیر خود در جاده‌ها و بزرگراه‌ها و… به اطرافتان دقت کرده باشید، به احتمال زیاد بارها و بارها موانع پلاستیکی را مشاهده کرده‌اید. استفاده از این تجهیزات به منظور اعمال محدودیت دسترسی وسایل نقلیه به مسیر عبوری مخالف جاده صورت می‌گیرد و تا حد زیادی در کاهش تلفات جاده موثر است. علاوه بر این، استفاده از موانع پلاستیکی به منظور محافظت از مناطق آسیب‌پذیر مانند حیاط مدارس، مناطق عبور عابر پیاده و جداسازی مخازن سوخت از سایر وسایل نقلیه نیز کاربرد دارد.

موانع پلاستیکی را معمولا با رنگ‌های روشن تولید می‌کنند و این موضوع سبب می‌شود تا راننده بتواند آن را از فاصله‌های زیاد هم تشخیص دهد. استفاده از این تجهیزات اغلب در محیط‌های باز کاربرد دارد و به عنوان یک علامت هشداردهنده و تعیین کننده مرزها می‌باشد که ترافیک و عابرین پیاده را به مسیر درست هدایت می‌کند. علاوه بر تاثیر اساسی این موانع در حفظ ایمنی، می‌توان از آن‌ها به منظور تبلیغ آرم شرکت‌های گوناگون نیز استفاه کرد.

مانع پلاستیکی

مزایای موانع پلاستیکی ترافیکی پر شده با آب

در برخی مکان‌ها که نیاز به استفاده موقت از موانع وجود دارد، استفاده از نوع پلاستیکی آن بسیار به صرفه‌تر و آسان‌تر است. از آنجایی که وزن موانع پلاستیکی نسبت به انواع بتنی و… آن‌ سبک‌تر است، محفظه داخلی آن‌ها با آب پر می‌شود. بنابراین استفاده از این نوع موانع به دلیل تطبیق‌پذیری و نفع اقتصادی، در تعیین مناطق ساخت و ساز و تغییر مکان موقت برای هدایت اتومبیل و عابرین پیاده معقول‌تر است. در ادامه شما را به صورت مفصل‌تر با مزایای این دسته از تجهیزات ترافیکی آشنا خواهیم کرد.

 

حتما بخوانید: انواع تجهیزات مورد نیاز ایمنی جاده ای

 

انتقال سریع و صرفه‌جویی در هزینه

وزن سبک موانع پلاستیکی در مقایسه با جداکننده‌های بتنی باعث شده تا در مدت زمان کم‌تر و با حداقل هزینه ممکن به محل موردنظر منتقل شده و در آنجا نصب شوند. از آنجایی که هزینه حمل و نقل این جداکننده‌ها بسیار کم است، بنابراین می‌توان از آن‌ها به عنوان موانع موقت برای رویدادهای ورزشی، محل پارک، بنادر، فرودگاه‌ها، محل ساخت و ساز و سایر موقعیت‌های اضطراری استفاده کرد.

لازم به ذکر است که وزن جداکننده‌های پلاستیکی زمانی که خالی از آب هستند، تنها ۲۸ کیلو است و این بدان معنا است که حتی یک نفر به تنهایی هم می‌تواند آن‌ها را جابجا کند و در هزینه‌های اضافی مانند لیفتراک و ماشین‌های سنگین صرفه‌جویی شود. زمانی که موانع در محل موردنظر خود قرار گرفتند، در مرحله نهایی از آب پر می‌شوند. در زمان جابجایی مجدد، آب پرشده از پلاگین انتهایی محفظه‌ها تخلیه شده و مجدد به وزن اولیه‌شان برمی‌گردند.

کاربرد مانع ترافیکی

امکان استفاده چندمنظوره از موانع پلاستیکی

علاوه بر عملکرد اصلی جداکننده‌ها، که هدایت ترافیک و حفاظت از یک حریم خاص است، از آن‌ها به اهداف زیر نیز استفاده می‌شود:

  • مشخص کننده مرز
  • تبلیغات
  • استفاده از آن‌ها به عنوان پایه تابلوها، فلاشرها و سایر علامت‌های مختلف

امکان یک‌پارچه سازی

یکی دیگر از مزایای بارز موانع پلاستیکی در مقایسه با نوع بتنی آن، این است که می‌توان آن‌ها را به راحتی با یکدیگر چفت کرد تا در هم قفل شوند. درنتیجه یک جداکننده ترافیکی بدون مرز و شکاف ایجاد می‌شود. این امر مقاومت کل ساختار ترافیکی را افزایش می‌دهد. بدین ترتیب در صورت برخورد اتومبیل به جداکننده‌ها، از سقوط آن به دره جلوگیری می‌شود.

سخن پایانی

به منظور کاهش تلفات در تصادفات جاده‎‌ای و شهری، استفاده از تجهیزات ترافیکی بسیار اهمیت دارد. موانع پلاستیکی ترافیکی یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که در کاهش آمار تصادفات، عملکرد موثری دارند. در این مقاله توضیح دادیم که جداکننده‌های پلاستیکی چه ویژگی دارند و استفاده از آن‌ها چه مزایایی به دنبال دارد.

به این post امتیاز دهید.