همان‌طور که می‌دانید، زمان زیادی از ورود اتومبیل به کشور ما می‌گذرد. احتمالا برای شما هم پیش آمده که از منابع مختلف بشنوید در برخی از بزرگراه‌های کشور آلمان، می‌توان با سرعت بیش از ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی کرد. در این هنگام متوجه می‌شویم که تا چه اندازه از استانداردهای جهانی فاصله داریم! علاوه بر این، اگر نگاهی به آمار ارائه شده بیندازیم، به این نتیجه می‌رسیم که در صنعت اتومبیل و ترافیک، یعنی کیفیت تولید، خدمات، مهندسی راه‌ها و پل‌های بزرگ و تونل‌های زیردریایی، شیوه رانندگی، تخلفات و نحوه مقابله با آن بسیار عقب هستیم. در این مطلب قصد داریم درباره فرهنگ ترافیک و رانندگی و بررسی چالش‌های آن در داخل کشور صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

فرهنگ ترافیک

منظور از فرهنگ ترافیک و رانندگی ایمن چیست؟

به طور خلاصه، فرهنگ ایمنی اشاره به ابعاد مختلف نحوه عبور و مرور اتومبیل‌ها و امور مربوط به تصادفات و جلوگیری از بروز حوادث دارد. علاوه بر این، شامل رفتارهایی است که راننده باید برای جلوگیری از تصادف از خود نشان دهد. از نظر کارشناسان مربوطه، به همه ویژگی‌های رفتاری اجتماعی و باورهای مربوطه که در نتیجه اندیشه و تلاش انسان و درنظر داشتن ترافیک ایمن شکل می‌گیرند، فرهنگ ترافیک می‌گویند.

روانشناسی ترافیک

به گفته روانشناسان، بخش اعظمی از مشکلات، مربوط به رانندگانی است که جلوتر از سایرین می‌رانند! یکی از عللی که سبب بروز خشم، سرخوردگی و سرزنش راننده‌ها برای یک راننده بی‌پروا می‌شود، از دست رفتن راه ارتباطی است. تمامی این موارد سبب آشفتگی تمرکز راننده و بروز حوادث جبران‌ناپذیر خواهد شد. برای آن‌که بتوانیم جاده‌ها و مسیرهای امن‌تری داشته باشیم، لازم است همواره نکات زیر را در نظر بگیریم که عبارتند از:

  • سفر شما همیشه باید برنامه‌ریزی شده باشد. یک راننده باید همیشه ایمن‌ترین مسیر را برای سفرهای برون شهری و درون شهری خود انتخاب کند و قبل از تغییر مسیر، به این نتیجه برسد که در چه لاینی به رانندگی خود ادامه دهد.
  • از سایر خودروها فاصله بگیرید! فاصله شما از ماشین جلویی باید براساس قانون دو ثانیه باشد. در بزرگراه‌ها این فاصله ۳ تا ۴ ثانیه و در رمپ‌ها باید ۴ ثانیه باشد.
  • توجه به آینه‌ها را فراموش نکنید. پیش ازآن‌که تصمیم به تغییر مسیر بگیرید، حتما آینه‌های ماشین را چک کنید.
  • تحقیقات اثبات کرده‌اند که استفاده از راهنما تا حدود زیادی می‌تواند از بروز تصادفات جلوگیری کند. همچنین به سایر رانندگان کمک می‌کند تا راحت‌تر درباره مسیر خود تصمیم بگیرند.

جریمه‌ها چه تاثیری در تخلفات و ثبات فرهنگ ترافیک و رانندگی دارند؟

حتما می‌دانید که در سال‌های اخیر در کشور ما جریمه‌های رانندگی افزایش چندین برابری داشته‌اند. اما آمار نشان می‌دهند که این امر، در عمل هیچ‌گونه تاثیری بر نحوه رفتار و فرهنگ رانندگان نداشته است. حتی برخی از شهروندان بر این باورند که تصویب قوانین مربوط به رانندگی و جریمه، نوعی کسب درآمد برای اداره راهنمایی رانندگی است! باتوجه به عدم تاثیرگذاری جریمه‌های سنگین بر روی فرهنگ رانندگان، می‌توان به این نتیجه رسید که آگاه‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی بیشتر از اعمال قانون، بر این موضوع تاثیر دارد. لازم به ذکر است که نه تنها در کشور ما، بلکه در سراسر جهان از ابزارهای تشویق و تنبیه برای اثرگذاری بیشتر قوانین استفاده می‌شود.

جمع بندی

امروزه آمار مربوط به تصادفات جاده‌ای و درون شهری نگران کننده است. به همین دلیل مسئولان مربوطه به این نتیجه رسیده‌اند که با تصویب قوانین خاص و تبلیغات از طریق رسانه‌های مختلف، بر روی فرهنگ رانندگی افراد تاثیر بگذارند و تا حدود زیادی تصادفات را کاهش دهند. در این مقاله، تعریف کلی فرهنگ رانندگی و مطالبی پیرامون روانشناسی مربوط به آن را با شما درمیان گذاشتیم. استفاده از تجهیزات ترافیکی خوب و استاندارد یکی از کارهایی است که سبب بهبود وضعیت فرهنگ ترافیک خواهد شد؛ کیمیا صنعت اسپیتمان یکی از بهترین شرکت‌های تولیدکننده انواع تجهیزات ترافیکی است که می‌توانید از طریق این وب‌سایت نسبت به خرید آن‌ها اقدام کنید.

۵/۵ - (۴ امتیاز)