وجود پارکینگ برای نگهداری از وسائل نقلیه برای بیشتر شهروندان از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. با افزایش وسائل نقلیه و به­منظور رفع نیاز جای پارک در کلان شهر­ها پارکینگ‌­های چند طبقه ساخته شده و برای انتقال خودرو به سایر طبقات از رمپ استفاده می­‌شود. پارکینگ­‌ها به­‌طور کلی به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم شده و یکی از مهم­ترین مکان­‌های امن برای پارک خودروها هستند. باید برای امنیت و رفاه بیشتر رانندگان، آن­ را با استفاده از بهترین امکانات تجهیز کرد. رمپ یکی از مهم­ترین ضروریات در معماری هر نوع پارکینگ است که باید توجه بسیاری به آن داشت. در ادامه این متن از کیمیا صنعت اسپیتمان بررسی می‌کنیم که شیب رمپ پارکینگ چیست؟

رمپ پارکینگ

شیب رمپ پارکینگ چیست؟

برای اتصال دو سطح غیر هم‌سطح در پارکینگ از رمپ استفاده می‌­شود و به کمک آن خودروها می­‌توانند به طبقات دیگر رفت و آمد داشته باشند. شیب رمپ پارکینگ نباید سبب سر خوردن خودروها بر روی آن شود. برای جلوگیری از سر خوردن می­توان از بریدگی­‌های آج­دار چند سانتی استفاده کرد. یکی از اساس­ی‌ترین خدمات موجود در هر پارکینگ، استقرار رمپ و چگونگی شیب آن است. مقدار شیب رمپ پارکینگ باید به ­گونه‌ای باشد که مانع از سر خوردن و برخورد قسمت زیرین خودرو شود. در صورت بروز این مشکل، علاوه­بر آسیب رسیدن به­ خودرو و پارکینگ ظاهری نامناسب برای پارکینگ ایجاد می‌­شود. شیب رمپ پارکینگ دارای استاندارد­هایی است که توسط کارشناسان و مهندسان تعیین می­‌شود. موارد مختلفی در میزان شیب رمپ پارکینگ موثر هستند؛ یکی از مهم­ترین آن­‌ها فضای پارکینگ است.

انواع شیب رمپ پارکینگ چیست؟

شیب رمپ پارکینگ به سه دسته مختلف تقسیم می­‌شود.

  1. شیب مخصوص آدم رو
  2. شیب رمپ ماشین رو
  3. شیب برای معلولین

شیب هر کدام از این سه دسته در زمان ساخت رمپ متفاوت است.

شیب رمپ آدم رو

رمپ آدم رو مخصوص افرادی است که در پارکینگ قصد تردد بین طبقات را دارند. شیب رمپ برای افراد پیاده باید بین ۵ تا ۱۰ درصد باشد. بیشتر از این میزان استاندارد نبوده و در صورت بروز مشکل و آسیب دیدن افراد، امکان پیگرد قانونی نیز وجود دارد؛ بنابراین در زمان ساخت رمپ پارکینگ برای افراد پیاده به استاندارد بودن شیب آن دقت کنید.

شیب رمپ ماشین رو

برای محاسبه شیب رمپ ماشین باید طول و ارتفاع رمپ را داشته و بر اساس آن شیب را در نظر گرفت. دقت داشته باشید که شیب از حد استاندارد بیشتر نباشد.

شیب رمپ معلولین

رمپ معلولین، سطحی شیبدار به­‌منظور رفت و آمد افراد ناتوان جسمی به طبقات و قسمت‌­های مختلف ساختمان است. بدون وجود این رمپ در ساختمان، هدایت و انتقال این افراد در ساختمان سخت یا ناممکن است.

شیب رمپ پارکینگ

محاسبه شیب رمپ پارکینگ به چه شکل است؟

اصلی‌­ترین عامل تشکیل دهنده رمپ، شیب آن است. شیب رمپ پارکینگ توسط مهندسان محاسبه و سپس اجرا می‌­شود. به­‌طور کلی شیب رمپ حاصل تقسیم ارتفاع بر طول است. طول رمپ پارکینگ بر میزان شیب آن بسیار تاثیرگذار است. علاوه بر شیب رمپ، طول آن نیز باید استاندارد بوده و مطابق با محل پارکینگ باشد. شیب مجاز برای رمپ دو نوع است. میزان شیب مجاز و استاندارد برای محلی که خودرو در آن پارک می‌­شود بین ۶ تا ۷ درصد است. در مکان­‌هایی که امکان پارک خودرو نیست و از رمپ فقط برای انتقال بین طبقات باید استفاده کرد، شیب رمپ براساس استاندارد اعلام شده باید بین ۱۲ الی ۱۳ درصد باشد. اگر این میزان شیب استاندارد رعایت نشود علاوه‌­بر این مشکلات و خسارات، امکان پیگرد قانونی نیز وجود دارد.

مهم­‌ترین نکته در محاسبه شیب رمپ پارکینگ، یک متر ابتدایی و انتهایی آن است. این موضوع از بابت ورود و خروج خودرو­ها اهمیت دارد. برای آن که کنترل خودرو در ورود و خروج از رمپ برای رانندگان راحت­‌تر باشد باید شیب آن کمتر باشد.

طول و عرض و ارتفاع رمپ

عرض رمپ پارکینگ نیز باید به­ شکلی باشد که خودروها به راحتی بتوانند تردد داشته باشند. در حالت مستقیم کم‌ترین میزان رمپ باید ۳۵۰ سانتی‌­متر و در حالت پیچ ۳۷۵ سانتی­‌متر باشد. این میزان عرض برای رمپ های یک طرفه است. بیشترین طول مجاز برای رمپ بدون داشتن پاگرد ۹ متر است. وجود دست‌­انداز و نرده برای عابرین پیاده در طرفین رمپ الزامی است. برای محاسبه طول رمپ باید درصد شیب را در ارتفاع ضرب کرد. هرچه درصد شیب رمپ بیشتر باشد، میزان طول به­ دست آمده کمتر است. اگر شیب از حد معمول بیشتر باشد امکان دارد افراد سر خورده و بیفتند؛ بنابراین ارتباط بین طول و شیب باید به­ گونه‌­ای باشد که سبب ایجاد مشکلی نشود. دقت داشته باشید که در ازای هر ۹ متر طول رمپ، باید یک پاگرد تعبیه شود. کمترین میزان اعلام شده برای ارتفاع رمپ ۱۸۰ سانتی­متر است.

طراحی و اجرای رمپ

همان طور که بیان شد، طراحی رمپ برعهده مهندسان سازه است. برای اجرای رمپ باید دقت داشته باشید که میزان شیب آن براساس نوع رمپ باید مطابق استاندارد­ها باشد. اگر این میزان شیب مورد تایید شهرداری نباشد؛ در آینده سبب بروز مشکلات متعددی می­‌شود. در اجرای رمپ باید از بیشترین فضای ممکن بهره‌­مند شد تا از بروز مشکل برای خودروها و افراد جلوگیری شود. در برخی از موارد رمپ نیاز به اصلاح دارد؛ در این شرایط باید زمینه اصلاح و تغییر رمپ وجود داشته باشد.

در هنگام ساخت از نصب تابلوهای ترافیکی و هشدار دهنده غافل نشوید. برای جلوگیری از بروز تصادفات و ایجاد مشکلات این چنینی باید به­طور حتم از تابلوهای ترافیکی، آینه محدب و دیگر تجهیزات مورد نیاز پارکینگی استفاده کنید. نبود یا کمبود هر کدام از این موارد می­تواند سبب ایجاد خسارات جبران ناپذیری شود. شرکت کیمیا صنعت اسپیتمان، تولید کننده انواع تابلوهای ترافیکی، آینه­‌های محدب و سایر تجهیزات پارکینگی است. این شرکت با رعایت استاندارد­های جهانی در زمینه تولید انواع تجهیزات پارکینگی توانسته در جهت رفع نیاز به این تجهیزات در داخل کشور، بسیار مطلوب عمل کند. شما می­‌توانید برای دریافت مشاوره و خدمات از این شرکت از طریق پل­‌های ارتباطی قرار گرفته در سایت اقدام فرمایید. کلیه مطالب این سایت به­‌منظور افرایش سطح آگاهی عمومی نسبت به اهمیت تجهیزات پارکینگی نگارش شده است و برای ایجاد و نصب آن­ها باید از کارشناسان مربوطه نظرخواهی کنید.

 

۵/۵ - (۲ امتیاز)