به­‌طور کلی شهروندان در خارج از منزل در یک شهر، بخشی از زمان خود را پشت چراغ‌های راهنمایی می­‌گذرانند. مهم نیست پیاده و برای خرید کردن به بیرون رفته‌­اید یا با خودرو و به قصد مسافرت رفتن؛ در مسیر رفت و آمد باید از انواع چراغ‌های راهنمایی عبور کنید. این چراغ‌­ها جزو تجیهزات ترافیکی هستند. اغلب افراد با شنیدن نام چراغ راهنمایی، تنها به ­یاد چراغ­‌های راهنمایی و رانندگی نصب شده در چهارراه‌ها می‌افتند. باید گفت انواع دیگری از چراغ­‌ های راهنمایی نیز وجود دارد که در ادامه به توضیح آن‌­ها نیز خواهیم پرداخت.

انواع چراغ رانندگی

انواع چراغ های راهنمایی

چراغ ­های راهنمایی را می­توان بر اساس نوع ساخت و شکل ظاهری آن‌ها تقسیم­‌بندی کرد. چراغ‌های راهنمایی برای اجازه ورود یا منع کردن افراد و خودروها به یک مسیر خاص کاربرد دارند. به­‌طور کلی تمامی چراغ‌­های راهنمایی با یک هدف تولید شده‌­اند و تنها مدل و نوع ساخت آن­‌ها با هم متفاوت است. یکی از پرکاربردترین چراغ‌های راهنمایی، چراغ راهنمایی و رانندگی نصب شده بر سر چهارراه‌­ها است. این چراغ با سه رنگ سبز، زرد و قرمز شناخته می‌­شود. برای آشنایی با تقسیم‌­بندی انواع چراغ‌های راهنمایی بر اساس نوع ساخت آن، با ما همراه باشید.

انواع چراغ های راهنمایی براساس نوع ساخت

چراغ ­های راهنمایی به ­منظور کنترل ترافیک بر سر چهارراه‌­ها، تقاطع جاده‌­ها، محل عبور عابران پیاده و دیگر موارد نصب می‌شوند. آن­‌ها دارای یک برنامه­‌ریزی خاص بر اساس ترافیک هستند. چراغ‌های راهنمایی را بر اساس نوع ساخت می­توان به سه دسته چراغ راهنمایی لامپی، چراغ راهنمایی LED و چراغ راهنمایی عابرین پیاده تقسیم­‌بندی کرد.

مدل لامپی

این نوع چراغ راهنمایی مدل سنتی آن بوده و در آن از لامپ­های رشته­ای استفاده می­شود. بدون ­شک به ­دلایل مختلفی نظیر نور کم، فرسودگی، سوختن لامپ­ها و مواردی از این قبیل، بسیاری از چراغ ­های راهنمایی لامپی را با مدل LED آن جایگزین می­کنند. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که این مدل دارای قیمت بسیار مناسبی بوده و مشکل آن با تعویض یک لامپ برطرف خواهد شد.

چراغ رانندگی LED

LED دار

در این چراغ از دیودهای نوری استفاده شده است. در چراغ­های راهنمایی مدل لامپی از یک لامپ بزرگ برای نوردهی استفاده می­شد؛ امّا چراغ ­های راهنمایی LEDدار، مجموعه­ای از چراغ­های کوچک در کنار هم هستند که در صورت مشاهده از دور، آن­ها به ­شکل یک­دست از یک منبع­ نور هستند. مزایای این محصول شامل: پرتاب نور بیشتر، مصرف برق کمتر، طول عمر بیشتر و قیمت مناسب است. این چراغ­ها به ­مرور نور خود را از دست می­دهند.

عابرین پیاده

چراغ راهنمایی عابرین پیاده به ­طور معمول از نوع LEDدار است. این چراغ برای کنترل تردد عابرین پیاده استفاده می­شود. علائمی نظیر دست، عابر در حال حرکت، عابر ایستاده، دوچرخه ایستاده و موارد مشابه از پرطرفدارترین علائم آن است. حال که با انواع چراغ های راهنمایی بر اساس نوع ساخت‌شان آشنا شدید به ­سراغ انواع چراغ راهنمایی براساس شکل ظاهر می‌­رویم.

چراغ رانندگی عابرین پیاده

انواع چراغ راهنمایی براساس شکل ظاهری

تمامی چراغ‌­های راهنمایی ساخته شده در دنیا از یک مواد اولیه و با یک تکنولوژی برای یک هدف تولید می­‌شوند؛ امّا وجه ­تمایزشان در شکل ظاهری آن­‌ها است. بر این اساس می­توان آن­‌ها را به سه دسته چراغ راهنمایی برای افراد کور رنگ، چراغ ترافیکی چشمک­‌زن و چراغ­‌های فلش‌­دار تقسیم‌­بندی کرد.

چراغ‌­های راهنمایی برای افراد کور رنگ

برای افرادی که دچار بیماری کور رنگی هستند تشخیص رنگ­‌های چراغ راهنمایی چالش بزرگی محسوب می‌شود. این مشکل زمانی تشدید می‌­شود که چراغ راهنمایی به ­صورت افقی باشد. برای رفع این مشکل باید از علائمی که نشان‌دهنده رنگ چراغ راهنمایی است استفاده شود. به ­عنوان مثال برای نشان دادن چراغ قرمز از دست برای ایست و برای چراغ سبز نیز از نشانه در حال حرکت می­توان استفاده کرد. برای افراد نابینا هم چراغ­ های راهنمایی صوتی وجود دارد.

 

حتما بخوانید: تجهیزات ترافیکی شهری شامل چه مواردی است

 

چراغ ترافیکی چشمک‌­زن

چراغ­‌های چشمک‌­زن به دو دسته چراغ راهنمایی چشمک‌­زن زرد و چراغ چشمک‌­زن قرمز تقسیم‌­بندی می‌شوند. چراغ چشمک‌­زن زرد در محل­‌هایی نصب می‌­شود که خودرو باید با احتیاط رانندگی کرده و نیازی به ایست کامل نیست. در این شرایط با کاهش سرعت نیز می­توان از مسیر نصب چراغ چشمک‌­زن زرد عبور کرد. محل­‌های پرکاربرد برای نصب این چراغ شامل: خروج از مسیر اصلی به فرعی، پلیس‌راه‌­ها و در بزرگ­راه‌­ها قبل از رسیدن به عوارضی است.

چراغ چشمک‌­زن قرمز نیز در محل‌­هایی نصب می­‌شود که خودرو قبل از ورود باید ایست کامل انجام دهد و پس از بررسی مسیر و نبود خطر حرکت کند. این نوع چراغ راهنمایی بر سر تقاطع­‌های فرعی به اصلی، ایستگاه­‌های آتش نشانی، اورژانس و موارد مشابه استفاده می‌­شود.

چراغ رانندگی لامپی

چراغ‌­های فلش‌­دار

بر سر سه­‌راه­‌ها و چهارراه­‌هایی که دارای ترافیک زیادی هستند از این نوع چراغ راهنمایی استفاده می‌­شود. اگر مسیر انتخابی شما برای حرکت با فلش قرمز نمایش داده شده باشد باید تا سبز شدن آن صبر کنید. علائم در این نوع چراغ به‌­صورت فلش هستند.

چراغ‌های راهنمایی ثانیه­‌شمار

چراغ راهنمایی و رانندگی ثانیه‌­شمار، نوعی از چراغ راهنمایی است که بر سر چهارراه‌­ها نصب می­‌شود. رانندگان با وجود ثانیه­‌شماری که در کنار چراغ راهنمایی قرار دارد می‌­توانند زمان انتظار خود را مشاهده کنند. با اطلاع از زمان انتظار، در صورت لزوم رانندگان می­‌توانند خودروی خود را خاموش نمایند. این مورد می­‌تواند تا حد بسیار مطلوبی به کاهش آلودگی هوا کمک کند.

در برخی از موارد ممکن است ثانیه­‌شمار این دستگاه­‌ها به ­دلیل ترافیک ایجاد شده در مسیر خاصی با اختلال مواجه شود. برای رفع این مشکل از سنسورهای مخصوص در مسیر خیابان­‌ها استفاده کرده­‌اند. این سنسورها با توجه به میزان ترافیک ایجاد شده در مسیر خیابان، زمان ثانیه‌­شمار را افزایش می‌­دهد. در ­صورت نبود ماشین، زمان این ثانیه‌­شمار کاهش می‌­یابد و به حالت پیش‌فرض برمی‌گردد. چراغ­ های راهنمایی ثانیه‌­شمار یکی از رایج‌­ترین انواع چراغ­ های راهنمایی هستند.

چراغ­ های راهنمایی در دسته­‌بندی­‌ها و انواع مختلفی وجود دارند که تمام آن­ها با یک هدف ایجاد و نصب می­‌شوند. در بسیاری از موارد، نصب چراغ ­های راهنمایی می‌­تواند تا حد زیادی از بروز تصادفات مختلف جلوگیری کند. برای اطلاع از دیگر محصولات مهم و کاربردی شرکت تولیدی کیمیا صنعت اسپیتمان می­توانید از فروشگاه اینترنتی آن به­ همین نام بازدید کنید. بی­‌شک تصادفات خودرویی هرساله باعث می‌شود هزاران نفر به­ دلیل نبود تجهیزات ترافیکی مناسب، جان خود را از دست بدهند. این شرکت با تولید محصولات ترافیکی استاندارد در تلاش است خسارات ایجاد شده به­‌واسطه تصادفات خودرویی را کاهش دهد.

۱/۵ - (۱ امتیاز)