آیا تا به حال تصادفی داشته اید که نسبت به کروکی کشیده شده، برای آن معترض باشید؟ اگر جواب شما مثبت است، باید بگوییم امکان اعتراض به کروکی تصادف وجود دارد. از آنجایی که کروکی یکی از مدارک ضروری برای دریافت خسارت از بیمه به شمار می رود، نتیجه آن بسیار مهم است. شما می توانید با به همراه داشتن مدارک تصادف به مراجع قضایی مراجعه کرده و نسبت به ثبت اعتراض خود در مهلت مقرر اقدام کنید؛ اما مهلت اعتراض به کروکی تصادف چقدر می باشد؟ از لحظه ای که افسر راهنمایی رانندگی، ثبت کروکی تصادف را انجام می دهد، تا ۵ روز بعد آن بیمه گزار زمان دارد که برای شکایت و دریافت خسارت خود به شرکت بیمه مراجعه کند.
کروکی تصادف چیست؟
به گزارشی که مامور راهنمایی و رانندگی از صحنه تصادف و چگونگی رخ دادن آن ترسیم می کند، کروکی تصادف گفته می شود. در کروکی تصادف نکاتی مهم از صحنه تصادف مثل مکان دقیق، زمان حادثه، میزان خسارت وارده و… ثبت می شود. این جزئیات به شناسایی مقصر نیز کمک می کند. جالب است بدانید، طرفین تصادف می توانند نسبت به کروکی ترسیم شده اعتراض کنند.
آیا می شود به کروکی تصادف اعتراض کرد؟
آیا می شود به کروکی تصادف اعتراض کرد؟ باید گفت بله؛ قانون گذار حق اعتراض به کروکی ثبت شده را برای طرفین قائل شده است؛ چرا که این امکان وجود دارد که در کشیدن کروکی خطایی رخ داده باشد یا به هر دلیلی مورد قبول طرفین نباشد. البته توجه داشته باشید، امکان اعتراض فقط به کروکی هایی که از نوع غیر سازشی هستند، فراهم است.
مهلت اعتراض به کروکی تصادف
مهلت اعتراض به کروکی تصادف چقدر است؟ باید بگوییم زمان دقیقی از سوی مراجع مربوطه برای مهلت اعتراض به کروکی اعلام نشده است، اما بعضی مراجع این مدت را تا ۵ روز و بعضی دیگر تا یک ماه هم اعلام کرده اند. پیشنهاد می کنیم، اگر اعتراضی به کروکی ترسیم شده دارید، هرچه سریع تر نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام کنید. در غیر این صورت اعتبار کروکی به اتمام می رسد.
نحوه اعتراض به کروکی
اگر قصد اعتراض به کروکی تصادف ثبت شده خود را دارید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و درخواست اعتراض خود را نسبت به کروکی تصادف را ثبت کنید. به همراه داشتن همه اسناد و مدارک مربوط به تصادف الزامی است.
بررسی اعتراض به کروکی تصادف
بررسی اعتراض به کروکی تصادف توسط دادگاه انجام می شود. در صورت نیاز، هیئتی سه نفره که وظیفه بررسی کروکی و تصادف را بر عهده دارند، تشکیل شده و پرونده برای بررسی دقیق تر، مجدداً به کارشناس ارجاع می شود. در آخر نتیجه بررسی به دادگاه برگشت داده شده تا مطابق با آن رای نهایی صادر شود.
هزینه اعتراض به کروکی تصادف
اطلاعات دقیقی از هزینه کامل روند ثبت و بررسی اعتراض به کروکی در دسترس نیست، اما اگر قصد اعتراض به کروکی تصادف افسر راهنمایی یا هیئت سه نفره کارشناسی تصادفات را دارید، باید هزینه ای بیش از ۳ میلیون تومان (در سال ۱۴۰۳) را در نظر بگیرید.
انواع کروکی در تصادف
کروکی طرحی از صحنه تصادف است که توسط افسر راهنمایی و رانندگی کشیده شده و در آن جزئیات حادثه ثبت می شود. دو نوع کروکی تصادف داریم که تفاوت هایی با هم دارند.
۱. کروکی سازشی
کروکی سازشی، زمانی ترسیم می شود که از نظر افسر راهنمایی و رانندگی در تصادف فقط خسارت مالی (به اندازه تعهد مالی بیمه) وارد شده باشد و همچنین طرفین هم با هم تفاهم داشته باشند. بیشتر کروکی هایی که ثبت می شوند از نوع سازشی اند که تنها یک برگه دارند و در آن اطلاعات طرفین و جزئیات حادثه ثبت می شود.
۲. کروکی غیر سازشی
کروکی غیر سازشی برای مواقع خاص ثبت می شود؛ به عنوان مثال خسارت جانی وارد شده باشد یا اینکه خسارت مالی وارد شده بیشتر از تعهدات بیمه باشد یا حتی طرفین حادثه با هم یا با افسر راهنمایی و رانندگی سازش نداشته باشند. این نوع کروکی دو صفحه ای است؛ در صفحه اول آن محل و زمان دقیق وقوع حادثه وارد می شود که مشابه کروکی سازشی است و در صفحه دوم، توضیحات کامل مربوط به وقوع تصادف ثبت می شود.
مقایسه تفاوت های کروکی سازشی و غیر سازشی
نوع کروکی | خسارت | مدارک طرفین در زمان حضور افسر | تعداد صفحه |
کروکی سازشی | مالی در حد تعهدات بیمه | کامل همراه با بیمه شخص ثالث | تک برگ |
کروکی غیر سازشی | جانی یا مالی بیشتر از تعهدات بیمه | ناقص | دو برگه پشت و رو |
در چه مواقعی ترسیم کروکی تصادف ضروری است؟
چند مورد از شرایطی که در آن باید کروکی ترسیم شود:
- تصادف با ماشین نظامی
- تصادفات چند مرحله ای و زنجیره ای
- ناقص بودن مدارک طرفین مانند نداشتن گواهینامه و بیمه
- تصادف با خسارت جانی یا مالی بیشتر از ۴۰ میلیون تومان
- تصادف شاخ به شاخ
- تصادف با موتورسیکلت یا ماشین سنگین
- تصادف به دلیل رد کردن چراغ قرمز
- علت تصادف نامشخص یا مشکوک
- تصادف در حین حرکت دنده عقب
- تصادف با حیوانات یا شیء ثابت
در پایان؛ مهلت اعتراض به کروکی تصادف
در این مقاله از کیمیا صنعت به مباحثی همچون کروکی تصادف، هزینه و مهلت اعتراض به آن پرداختیم. به طور خلاصه کروکی تصادف نقشه ای است که توسط افسر راهنمایی و رانندگی از صحنه تصادف ترسیم می شود. ثبت کروکی برای همه تصادفات ضروری نیست؛ فقط در شرایط خاص مانند تصادف شاخ به شاخ، تصادف با حیوانات، تصادف با موتورسیکلت و… کشیده می شود. اگر طرفین تصادف نسبت به کروکی کشیده شده معترض باشند، کروکی از نوع غیر سازشی می شود که امکان اعتراض به آن فراهم است؛ اما اگر طرفین حادثه با هم تفاهم داشته باشند، کروکی از نوع سازشی می شود که امکان اعتراض به آن نیست.
اگر قصد اعتراض به کروکی تصادف را دارید، باید طبق مهلت اعتراض به کروکی تصادف، درخواست خود را در مراجع قضایی ثبت کنید تا روند بررسی مجدد توسط کارشناس آغاز شود. این کار هزینه ای حدود ۳ میلیون تومان (سال ۱۴۰۳) را برای شما در پی خواهد داشت.