همه مطالب

انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی کدام است؟ هر رنگ نشانه چیست؟

معنای رنگ‌های چراغ راهنمایی رانندگی چیست؟

انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی کدام است؟ چراغ های راهنمایی و رانندگی دارای سه رنگ اصلی قرمز، زرد و سبز هستند که هر یک از آنها مفهوم و معنای خاصی دارند. روشن بودن رنگ قرمز به معنای توقف، رنگ زرد احتیاط و مفهوم رنگ سبز نیز اجازه عبور در مسیر مشخص شده است. علاوه بر رنگ‌ های اصلی قرمز، زرد و سبز در برخی مواقع از چراغ راهنمایی رانندگی چشمک ‌زن قرمز و زرد نیز استفاده می ‌شود. چراغ زرد چشمک‌ زن به معنای عبور با احتیاط و قرمز چشمک‌ زن به معنای ایست و عبور می باشد.

انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی کدام است؟

چراغ های راهنمایی و رانندگی دارای رنگ های مختلفی هستند که هر یک از آنها معنای مشخصی دارند. استفاده از آنها به به منظور حفظ ایمنی، هدایت جریان ترافیک و ایجاد نظم می باشد.

انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی کدام است؟

رنگ قرمز

روشن بودن چراغ قرمز به معنای توقف کامل و ایست است. وقتی راننده با این رنگ از چراغ مواجه می شود باید پشت خط ایست بایستد و تا زمان تغییر کردن رنگ چراغ و روشن شدن چراغ سبز، منتظر بماند.

نمره منفی گواهینامه چیست؟ نحوه محاسبه، استعلام، اعتراض و پاک کردن آن
مطالعه مقاله

رنگ زرد (کهربایی)

روشن بودن رنگ زرد چراغ راهنمایی و رانندگی به معنای احتیاط است و به رانندگان این هشدار را می دهد که چراغ به زودی قرمز خواهد شد و آنها باید آماده توقف باشند. در صورت مشاهده رنگ زرد، اگر راننده امکان توقف دارد باید در پشت خط ایست یا تراز چراغ راهنمایی بایستد و وارد تقاطع نشود. چنانچه در داخل تقاطع می باشد، حق ادامه مسیر را دارد و باید با رعایت احتیاط قبل از قرمز شدن چراغ تقاطع را ترک کند تا مسیر برای سایر خودروها باز شود. حتی اگر راننده به قدری نزدیک تقاطع باشد که بتواند از آن عبور کند، مانعی برای عبور وجود ندارد.

رنگ سبز

انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی کدام است؟ رنگ سبز یکی از انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی است که روشن بودن آن به راننده اجازه می‌ دهد تا در مسیر مشخص شده، با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تردد کرده و به مسیر خود ادامه دهد. این موضوع در هنگام گردش نیز صدق می ‌کند، به شرط آنکه گردش توسط علامت دیگری ممنوع نشده باشد. در هنگام گردش، راننده باید به عابرین پیاده و خودروهایی که در مسیر مستقیم حرکت می ‌کنند، حق تقدم بدهد. (حتی با چراغ سبز، راننده باید همیشه هوشیار باشد و به اطراف خود توجه کند)

چراغ چشمک زن زرد

چراغ چشمک زن زرد معمولا در مکان ‌هایی مانند تقاطع با دید محدود، نزدیک مدارس، کارگاه‌ های ساختمانی یا مناطقی که تردد عابران پیاده زیاد است، نصب می ‌شود؛ زیرا نیاز به توجه بیشتر رانندگان وجود دارد و باید با احتیاط و سرعت پایین از گذرگاه عابر پیاده یا تقاطع عبور کند. به طور کلی چراغ چشمک زن زرد به معنای کاهش سرعت، افزایش توجه، توجه به عابران پیاده و احتیاط در مناطق خاص است.

انواع تابلو ترافیکی در کشورهای مختلف
مطالعه مقاله

چراغ چشمک زن قرمز

چراغ چشمک‌ زن قرمز به معنای توقف و احتیاط است. در برخی موارد، مانند تقاطع‌ های بدون چراغ راهنمایی، از چراغ چشمک‌ زن قرمز استفاده می‌ شود تا رانندگان را به احتیاط دعوت کند. معمولا این چراغ در تقاطع راه فرعی با اصلی و در کنار تابلو ایست یا رعایت حق تقدم استفاده می شود؛ زیرا معادل چنین تابلوهایی است. راننده باید با مشاهده چراغ چشمک زن قرمز، به طور کامل در پشت خط ایست توقف کند و چنانچه خطر تصادف وجود نداشت، با رعایت حق تقدم به عبور خود ادامه دهد.

جمع بندی؛ معنا و مفهوم رنگ ها در چراغ راهنمایی و رانندگی

انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی کدام است؟ چراغ‌ های راهنمایی با استفاده از رنگ‌ های قرمز، زرد و سبز اطلاعات واضح و مشخصی را به رانندگان می ‌دهند. رنگ قرمز به معنای توقف کامل است و راننده باید تا زمانی که چراغ سبز شود، پشت خط ایست، توقف کامل کند. مفهوم رنگ زرد به معنای آماده شدن برای توقف بوده و راننده باید سرعت خود را کاهش داده و آماده توقف باشد. معنای رنگ سبز نیز اجازه حرکت است و راننده می ‌تواند در مسیری که فلش سبز نشان می ‌دهد ادامه مسیر دهد. علاوه بر این، رنگ ‌های چشمک ‌زن مانند زرد چشمک‌ زن (عبور با احتیاط) و قرمز چشمک ‌زن (ایست و عبور) نیز در برخی موارد استفاده می‌ شوند تا اطلاعات دقیق‌ تری را به رانندگان منتقل کنند.

شرکت کیمیا صنعت اسپیتمان، به عنوان بزرگترین تولید کننده تابلو ترافیکی و تجهیزات ترافیکی در شرق کشور، انواع چراغ راهنمایی رانندگی را به صورت تکی و عمده با گارانتی و خدمات پس از فروش عرضه می کند.

هر آنچه باید درباره رنگ تابلوهای راهنمایی رانندگی بدانید.
مطالعه مقاله

سوالات متداول در خصوص انواع رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی

رنگ چراغ راهنما به ترتیب چیست؟

چراغ راهنمایی و رانندگی به ترتیب سه رنگ نوری قرمز، زرد و سبز دارد.

چرا در چراغ‌ های راهنمایی از رنگ‌ های قرمز، زرد و سبز استفاده می ‌کنند؟

انتخاب سه رنگ قرمز، زرد و سبز برای چراغ راهنمایی به این دلیل است که این رنگ‌ ها در اکثر کشورهای جهان به یک معنا تعبیر می ‌شوند و به نوعی یک استاندارد جهانی هستند. علت دیگر نیز به خاطر وجود تضاد این سه رنگ است که از نظر شدت و طول موج با هم تفاوت دارند و در شرایط مختلف نوری به راحتی قابل تشخیص هستند.